Stadsnätswebben i sammandrag
Det är Sveriges mest använda webbportal för öppna stadsnät.
Över 100 stadsnät använder den som sitt viktigaste marknadsfönster.
Stadsnätswebben är byggd för att stödja stadsnätets tre viktigaste affärsfokus
Profilering och positionering
Stadsnätswebben är ett marknadsverktyg som ger stadsnätet stora möjligheter att profilera sig, bygga varumärket och informera på en marknad med hård konkurrens.

Ansluta fastigheter
Grundförutsättningen för ett stadsnät är att ansluta så många fastigheter och villaområden som möjligt. Webben hjälper dig med det.

Aktivera tjänster
Det gör vi genom att exponera ett attraktivt tjänsteinnehåll i en tjänsteguide där kunder beställer och aktiverar tjänster från många konkurrerande leverantörer.
fokus
 • Kundspecifik design
 • Levereras med färdigt "generellt" innehåll
 • Du har full kontroll över allt innehåll
 • Utbildningsdag ingår i leveransen
 • Leverans inom 2-4 veckor
 • Fri online Support och dokumentation
 • Flexibel modulbaserad modern plattform
 • Nära till utvecklarna
 • Ingen investering i hårdvara eller teknik
 • Löpande uppgraderingar ingår
 • Två årliga Användarträffar "SWAT"
 • Ramtal Svenska Stadsnätsföreningen
                             Anslutamotorn
Effektiviserar och gör fabrik av anslutaprocessen
Du ansluter villaområden, bostadsrätter, byalag, hyreshus och informerar, tar emot beställningar, projektplanerar, bygger ut, förtätar, efteransluter och driver kampanjer. Och har koll på läget. Samtidigt.
Det är Anslutamotorn i ett nötskal.
Du definierar områden och laddar upp adresser till de fastigheter du vill ansluta. Villaområden, brf:er, större fastighetsägare, landsort m m.
Du sätter upp och underhåller informationssidor för varje område där besökarna kan se vad som krävs för att bli ansluten.
Du styr och synkar alla aktiviteter som ska göras före och efter ett utbyggnadsbeslut har tagits, från marknadsföring, till grävning och dokumentation.
map
info
gear
Du låter kunderna göra intresseanmäl-ningar eller teckna beställningsavtal direkt på webben via BankID
diagram
Du ser dynamiskt statistik och har överblick över vad som händer i de olika områdena.
bankid
Du håller kontakt med de som hört av sig, enkelt via mailutskic eller SMS. Du kan även hantera ambassadörer på områdena.
cell
Tjänsteguiden
Attraktiv tjänstebutik på nätet
Tjänsteguiden exponerar och säljer ett brett urval av tjänster i öppna stadsnät. Det är en komplett butik med tjänster, tillval och erbjudanden (kampanjer) som till 99% sköts helt av tjänsteleverantörerna. Tjänsteguiden används i över 85 nät runt om i landet och tjänsteleverantörerna administrerar dessa från ett login i Stadsnätsfabrikens Tjänstekanon, till vilken över 130 leverantörer är anslutna (nationella, regionala och lokala).

Tjänsteguiden innehåller ett komplett orderhanteringssystem med varukorg som skickar beställningarna direkt till leverantörernas inkorg till sina kundsystem.

Tjänsteguiden har flera API:er som bl a erbjuder möjlighet att kommunicera med stadsnätets provisioneringssystem och direktaktivera tjänster samt fungera som captive portal vid förstagångsaktiveringen av en nyansluten kund.
apibut
Marknadsdatabasen
Håller koll på alla som är anslutna
Marknadsdatabasen är en standardiserad adressdatabas för anslutna adresser, ner på uttagsnummernivå, med data om fastighetstyp, anslutningsmedia, CPE, kapacitet m m,

Den används av kundtjänst för att snabbt få fram information, både hos stadsnätet och tjänsteleverantörerna, export till tjänsteleverantörerna för marknadsbearbetningar samt integrerar med förfrågningar från Tjänsteguiden och Anslutamotorn.

Den svarar på kundens frågon om han är ansluten eller inte, eller om han kan få en viss tjänst levererad.

Marknadsdatabasen har API:er för automatiserad import och export av data
shutterstock_1694742
ecom
Vi sögs in i stadsnätsvärlden vid sekelskiftet. Och där är vi än.
Först som marknadskonsulter och reklambyrå i samband med affärsutvecklingen av Mälarenergi Stadsnät i Västerås. Några år senare byggde vi en webbplattform, Atlas CMS, för att skapa en optimerad webb för stadsnätets behov. Det spred sig. Idag är vi förmodligen den ledande leverantören i landet för just webbar och webbapplikationer för öppna stadsnät.

Med 15 års erfarenhet i stadsnätsbranschen och samabete med merparten av de svenska stadsnäten är vi tacksamma för det förtroende ni visar oss. Vi diskuterar, möts och utvecklar tillsammans. Vi är dessutom en neutral leverantör som inte är bunden till något, vilket gör att vi kan samarbeta med alla.

Vi har ett nära samabete med Svenska Stadsnätsföreningen och har ett ramavtal via dem för våra tjänster. Vill du veta mer, kontakta oss.

Nedan finns produktblad med mer fakta och priser att ladda ner.
prodblad
Filer